+31 (0) 10 808 10 20 info@sparkelon.nl

HOOR IK ALS SOFTWARE TESTER IETS TE WETEN OVER TESTAUTOMATION?

Regelmatig vragen testers zich af of zij enige kennis horen te hebben van testautomatisering. Het antwoord hierop is dan ook dat een tester niet alles hoeft te weten wat testautomatisering exact inhoudt maar het beschikken over enige kennis hierover draagt wel bij aan het efficiënt benaderen van testgevallen. Je beschikt immers meerdere opties om je softwaretesten uit te voeren.
Naar mijn mening schuilt er een vorm van angst achter deze vraag. De angst om achter te lopen binnen deze branche, de angst om vervangen te worden door bedreven technische softwaretesters.

Bij sommige testers is het gewoon een kwestie van geen zin om iets nieuws te leren. Voor deze groep is er helaas nog geen oplossing hoe deze weerzin weg te nemen, maar voor de groep testers die zich niet laten weerhouden door hun innerlijke angst heb ik wel een tip. En dat is gewoon simpelweg die angst negeren en jezelf al inbeelden dat je reeds over voldoende vaardigheden beschikt om testautomatisering uit te voeren en dat je in staat bent om een complete automation script te schrijven. Vervolgens ga je online opzoek naar goede sites die je kan helpen met het aanleren van testautomatisering of het aanvullen van je automation kennis.
Het is natuurlijk makkelijk gezegd dan gedaan. Het internet beschikt namelijk over onwijs veel tutorials hoe je jou automation skills kan aanleren of opkrikken.

Ten eerste moet je zelf eerst nagaan welk programmeertaal je wilt leren. Als je over de eerste drempel heen bent om de basisbeginselen van een programmeertaal en/of een automation tool aan te leren, dan is de tweede stap makkelijker te nemen om je bestaande kennis aan te vullen en verder uit te breiden.

Op http://stackoverflow.com/ staan heel veel nuttige FAQ’s. Alles wat je denkt te willen weten en willen vragen over testautomatisering staat hierin beschreven. Mocht jouw vraag er niet bij staan, wees vrij om vragen te stellen waaruit anderen ook van kunnen leren.

Op internet heb je een aantal websites die je in staat stellen om met automation test te oefenen. Bijvoorbeeld http://phptravels.com/demo/ is speciaal opgezet om te leren hoe met automation tools om te gaan. De eerste test scripts zullen het gebruik van records and playback tools bevatten. Al doende begin je te leren en kan je ontdekken wat jouw struikelblokken zijn bij het automatisch testen.

De beste manier om testautomatisering eigen te maken is gelijk aan de slag te gaan met een testautomatiseringstool. Dit is de beste manier om testautomation te oefenen i.p.v. alle tutorials uit het hoofd te leren.

Wilt u weten wat wij voor uw bedrijf kunnen betekenen?
Neem hieronder dan snel contact met ons op.

15 + 12 =