Select Page

THE STORY OF

Virgil

“Sparkelon is echt bijzonder. Dat gevoel van vriendschap is er niet alleen tussen mij en de oprichter, maar tussen iedereen. “

– Test Engineer – 

 

“We zijn vrienden.”

 

“Je ziet het ook aan wat we voor elkaar over hebben. We kijken uit voor elkaar naar nieuwe mogelijkheden. We dagen onszelf uit met trainingen en groeien samen.”

 

Ik ben eigenlijk een beetje per toeval in de IT gerold. Het was niet echt waar ik voor gestudeerd had. Het was recessie, banen waren lastig te vinden en ik begon op advies van een oud klasgenoot in 1997 als tester bij Exact. Later heb ik ook nog bij Imtech gewerkt. Daar werkte ik tot 4 jaar geleden. Toen kwam Sparkelon in beeld.

Voor mij is het verhaal van Sparkelon ook een verhaal van vrienden. Ik ken de oprichter al sinds de lagere school. Ik denk niet dat ik de veiligheid van mijn baan bij Imtech had opgegeven als iemand anders dan een goede vriend me had gewezen op de voordelen van zelfstandig werken als testconsultant en me had begeleid in dit proces.

Van nature ga ik liever voor zekerheid en stabiliteit. Ik zag dan ook in eerste instantie de voordelen van zelfstandig werken niet. Zelfstandig zijn kan een hoop onzekerheid en stress met zich meebrengen. Gelukkig heb ik een bepaalde periode beiden kunnen doen en uiteindelijk heb ik gekozen voor zelfstandig zijn.

De keus voor Sparkelon bleek in alle opzichten de beste keus. Nu kan ik mijn tijd beter indelen. Buiten dat ben je als je voor één werkgever werkt erg beperkt in je ontwikkeling. Doordat ik nu al op veel meer verschillende projecten heb gezeten, heb ik veel meer harde en ook zachte skills geleerd die ik anders nooit had geleerd.

Dat wat ik heb geleerd, geef ik nu door aan onze jongere consultants die soms met een achterstand beginnen op de markt. Met trainingen op zowel technisch als sociaal vlak leren we elkaar ons beroep nog beter uit te oefenen.

Sparkelon is echt bijzonder. Dat gevoel van vriendschap is er niet alleen tussen mij en de oprichter, maar tussen iedereen. Je ziet het ook aan wat we voor elkaar over hebben. We kijken uit voor elkaar naar nieuwe mogelijkheden. We dagen onszelf uit met trainingen en groeien samen.

Groei door meer kennis, meer tijd met je gezin en familie en meer salaris. Dat is wat het mij heeft gebracht. Zo kan ik teruggeven, niet alleen aan de jongeren bij Sparkelon die aan het begin van hun carrière staan, maar ook aan mijn familie door ze daar waar nodig ook financieel te kunnen ondersteunen.

Dat gevoel is mij alles waard en ik ga er vanuit dat ik samen met Sparkelon dit nog lang voor mezelf en anderen mogelijk mag maken.

 

Sparkelon BV

Stationsplein 45,
3013 AK, Rotterdam
Ingang A, 4e verdieping

+31 (0) 10 808 10 20

info@sparkelon.nl